2023-2024

A Gólyatábor 2023 is remekül sikerült

Vidám kacagás, új barátságok és felejthetetlen élmények határozták meg az idei gólyatáborunkat, amelynek során augusztus 30-31-én a friss gimnazista gólyák egy csodálatos utazáson vehettek részt az ismerkedés és az összkovácsolódás szellemében.

Az új I.A és I.B osztály tanulói, a gólyák a tábor megnyitásakor már türelmetlenül és az ismeretlenbe vetett lelkes bizalommal hallgatták meg osztályfőnökük szájából, melyik osztályba kerültek és kik lesznek az osztálytársaik. Ezt követően elvonultak első osztályfőnöki órájukra, amely során az osztálytermüket is szemügyre vehették, majd megkezdődött a csapatépítő tevékenység, a sok kreatív játék, amelyről az iskola Diákönkormányzatának lelkes tagjai és a nagyszámú önkéntes, nem kevésbé lelkes segítő diák alapos előkészülettel és nagy odafigyeléssel gondoskodott.

A gólyák hihetetlenül gyorsan, játékosan megismerték egymás nevét, személyiségét, erősségét, csapatépítésben alkalmazható képességeit. Volt memóriajáték, ügyességi és kreatív feladat, kincskeresés, Kahoot. Az osztályok külön-külön is versenyeztek, majd keveredtek, hogy lehetőleg mindenki megismerje a másikat a véletlenszerű csapatalakítás során. Nem túlzás, ha azt állítjuk, hogy egy varázslatos világban találták magukat. Az esti programok is a kreativitás és a kikapcsolódás jegyében zajlottak, miután visszajöttek a mini  városnézéssel felérő vacsoráról, amely négy helyszínen zajlott: az Óvárosban, az Eurovea, a Nivy és a Centrál környékén. A közös élmények még szorosabbra fűzték a közösséget. Külön fokozta az izgalmakat, hogy elsőseink a saját tantermükben aludhattak a földön. A padokat lecserélték matracokra, a csomagok közül előkerült gitár, társasjáték, kártya, sőt az egyik osztályteremben hosszú ideig “maffiáztak” gólyáink. Voltak, akik a fáradtságtól álomba zuhantak, voltak, akik tovább bírták a majdnem hajnalig tartó beszélgetést.

A gólyatábor második napján a déli táborbontás előtt a szervezők újabb versenyekkel szórakoztatták a gólyákat. Számot kellett adniuk a filmben, a zenében, az irodalomban, a természettudományban való jártasságukról, tesztelhették, mit tudnak, illetve mit nem tudnak még iskolánkról… A tapsviharok és a hatalmas nevetések mind azt mutatták, hogy ezen az úton valódi kötelékek születtek, melyek hosszan tartó kapcsolatokat ígérnek. Az iskolakonyhán ebédre kapott finom lekváros palacsinta pedig egész biztosan arról is meggyőzte gólyáinkat, hogy nálunk – sok iskolával ellentétben – még az ebéd is remek! 🙂 

Több volt ez, mint egy kétnapos esemény. Az idei gólyatábor egy varázslatos kaland volt, melynek emléke örökre velünk marad.

Demcsák Edit és Fröhlich Ágota, osztályfőnökök

A rovat cikkei

Back to top button