2020-2021

A Duna utca gólyáktól hemzsegett

Bár a koronavírus sok hagyományos eseményt meghiúsított, Diákönkormányzatunk nyáron sem tétlenkedett, ugyanis augusztus végén szerettük volna egy új(abb) hagyományteremtő programmal színesíteni iskolánkat látogató diákjaink mindennapjait –  Gólyatábort szerveztünk elsős gimnazistáink részére. Az érdeklődés olyan nagy volt, hogy a 42 újdonsült elsősből mindössze négyen nem tudtak eljönni, viszont ők is csak azért, mert már valamilyen más programjuk volt betervezve. DÖK-ös csapatunknak ismét fel volt adva a lecke, hogy élvezetes, szórakoztató és főleg csapatépítő két napot szervezzenek meg, és ahogy az eddigi fergeteges, Diákönkormányzat által lebonyolított programoknál, most sem okoztak csalódást. 

Augusztus 27-én kora délelőtt Morvay Katalin igazgatónő, Kulcsár Mónika igazgatóhelyettes  és Zeman Tamás DÖK elnök üdvözlő szavait követően elsőseink a két osztályfőnök, Kiss Helga (I.A) és Tóth Tünde (I.B) védőszárnyai alá kerültek, akik megtartották az első osztályfőnöki órát, majd pedig kezdetét vehette a felhőtlen szórakozás. Az időjárás is nekünk kedvezett, így gólyáink minden tevékenységet kint, a szabadban végezhettek. Játékos formába öntve megtanulták egymás nevét, szavak nélkül kiderítették, ki a legidősebb, kicsit felgyorsított iramban végigjárták az evolúciós fejlődés egyes szakaszait, bravúros csapatmunkával szigetekre segítették át osztálytársaikat, és egy igazi kincskeresésben is részt vehettek, felderítve patinás iskolaépületünk folyosóit és tantermeit. Programokban és sok-sok nevetésben gazdag első napunk pedig egy kellemes sétával és közös vacsorával zárult, felfedezve az Óváros egyes részeit.

Jókedvből a második nap folyamán sem volt hiány, ugyanis Diákönkormányzatunk rendkívül kreatív tagjai egy felejthetetlen vetélkedőt szerveztek elsőseink számára. A csapatok hősiesen küzdöttek, így valóban megérdemelt volt az édes jutalom: közös fagyizás Pozsony egyik legnevesebb fagylaltozójában. A gólyatábor második napja egy finom ebéddel zárult, majd pedig elsőseink, temérdek szép és új emlékkel gazdagodva, hazaindultak.

Hatalmas köszönet a Diákönkormányzat lelkes csapatának (Zeman Dávid, Ruman Máté, Bartoš Roland, Szolcsányi Laura, Lévárdy Anna, Nagy Anikó, Zeman Tamás, Jacenko Seman, György Emese, Kulacs Evelin) és szorgos segítőiknek (Csölle Krisztián, Zsoldos Andor, Jávorcsík Gábor) fáradhatatlan munkájukért, valamint ezért az élménydús két napért!

Szabó Andrea
DÖK-koordinátor

A rovat cikkei

Ezt olvasta már?
Bezárás
Back to top button