2023-2024

Zene az kell!

A tanév lezárásaként a zenei szakkör keretén belül komolyzenei vetélkedőt szerveztünk „Zene az kell – barangolás a komolyzene birodalmába” címmel. Az alapiskola felső tagozatának osztályait képviselő kilenc, zenei fantázianevet viselő háromtagú csapat lelkes felkészülés után június 19-én mérte össze erejét, tudását.

A vetélkedőt gimnazista diáklányok, Kórósi Virág és Metzner Dóra műsora nyitotta meg.  A feladatok több lehetőséget kínáltak a csapatoknak, hogy megmutassák zenei műveltségüket, hangszertudásukat, kreativitásukat. A tantárgyak közötti kapcsolatra épülő, kreativitást igénylő feladat: egy-egy zeneszerző életének, munkásságának bemutatása volt a legközkedveltebb a tanulók körében. A csapatok előre, házi feladat jelleggel készítették el a projektet,  majd bemutatták társaiknak és a zsűri tagjainak.  A játékos feladatok közül  a Ki vagyok én?, valamint a Játék és muzsika pár percben lett a kedvenc. A feladatok váltakozásával a vetélkedő színes és fordulatos hangulatban zajlott.

A zsűri tagjai (Fónod Marianna tanárnő, Gasparik Maja, a Pátria Rádió műsorvezetője, Gasparik Fecó, az Arizóna zenekar billentyűse, valamint Metzner Dóra, a diákok zsűrije),  kiemelték:  „A közös éneklés, zenélés, az értékes zene hallgatása nagyon fontos.  Az erre való igényt a felnőttek, a tanárok felelőssége kialakítani, ápolni!“

A szakmai zsűri a következő eredményt hirdette ki:

  1. Crescendo csapata: Ágošton Leonard Dávid, Bezák Ivan, Janček Jonatán Gabriel – 7.A 
  2. Brémai muzsikusok csapata: Janočko Júlia, Muzsík Dávid Ira, Rácz Fanni – 5.B
  3. Violin cicák csapata: Kállay Angelika, Sziegl Dóra, Csaplár Zoé – 6.A 

 

A versenyzőknek szívből gratulálunk, a segítő tanárok, illetve a zsűritagok munkáját köszönjük!

Sill Zsuzsanna, zenetanár, a verseny szervezője

A rovat cikkei

Back to top button