2023-2024

Sítábor Bölényfalun

Február 11-én, vasárnap reggel izgatottan gyülekezett az iskolaudvaron a 7. és a 8. évfolyam. Sítáborba készültünk Zuberecbe (Bölényfalu). Miután sikeresen bepakoltunk mindent a buszba, elindultunk. Az út kellemesen telt, sokat nevettünk és beszélgettünk. Vasárnap még nem síeltünk, ehelyett a síelés elméleti részével foglalkoztunk.

Hétfő reggel, amikor kiértünk a Janovky síközponthoz, tanáraink 3 csoportba osztottak bennünket. Az 1. csoportba azok kerültek, akik még soha nem síeltek, vagy nagyon kevés tapasztalatot szereztek eddig a síeléssel kapcsolatban. A 2. csoportot azok alkották, akik már síeltek, de még nem teljesen biztosak magukban, a 3.-ba pedig a legbiztosabb síelők kaptak helyet. Naponta 2 síoktatáson vettünk részt. Reggelente 7 órakor keltettek minket a naposok. Szerda délután nem síeltünk, hanem elsétáltunk a helyi falumúzeumba. A szálláson pingpongozásra, biliárdozásra valamint csocsózásra is volt lehetőségünk, ezért soha nem unatkoztunk. Csütörtök délután sajnos nem tudtunk síelni a pálya minősége miatt, ezért sétáltunk egy nagyot, majd focizhattunk is. Esténként Urban tanár úr filmvetítéssel egybekötött hasznos előadásokat tartott, ill. ismereteinket Kahoot vetélkedőkön is bizonyíthattuk. Péntek délelőtt volt az utolsó síelésünk és lehetett látni, hogy a hét végére mindenki rengeteget fejlődött.

Szomorúan hagytuk el Bölényfalut, szerintem ez az utazás jobban összehozta az osztályokat. Sok jó élménnyel gazdagodva tértünk vissza Pozsonyba.

Janočko Emília 7.A

A rovat cikkei

Back to top button