2023-2024

A könyvjelző idén is összekötötte az iskolákat

Iskolánk diákjai idén is bekapcsolódtak A könyvjelző összeköti az iskolákat elnevezésű népszerű cseh-szlovák projektbe, melynek alcíme: Mesék, versek és történetek inspiráló világa. A projekt célja az olvasási készség fejlesztése, valamint pozitív kapcsolatok kialakítása csehországi és szlovákiai általános iskolák között. A tanulók könyvjelzőt készítenek, amelyen megjelenítik az olvasott könyv témáját.

Az idei tanévben a 3., 4., 5. és 6. osztály tanulói vállalkoztak erre az izgalmas feladatra tanáraik, Kassai Zsuzsanna, Krascsenics Darnai Tímea, Prékop Mária, Berényi Zsanett, Wittenberger Zsuzsanna, Varga Emília és Gazdík Krisztina irányításával. A felkészülés többnyire a szlovák nyelv és szlovák irodalom órákon zajlott részletek felolvasásával, beszélgetésekkel az olvasott könyvekről, ill. a diákok kedvenc könyveiről. A projekt lezárásaként következett az olvasott könyvekről készített beszámoló. A mellékelt képeken jól látható, hogy diákjaink örömmel dolgoztak a projekten.

Az érdeklődők a projekt értékelését elolvashatják a NIVaM weboldalán november végén (www.spgk.skwww.nivam.sk). Bízunk benne, hogy könyvjelzőkészítés vonzó lesz diákjaink számára a következő iskolaévben is, és újból szívesen olvasnak, rajzolnak és találnak maguknak új cseh vagy szlovák barátokat.

Varga Emília, szlováktanár

A rovat cikkei

Back to top button