2023-2024

Őszi szünet előtti kiruccanás

Az őszi szünet előtti csütörtökön a Duna utcai gimnazisták eltöltöttek egy napot Budapesten, ahol két remek program várt rájuk.

A reggel 7:30-kor induló autóbusz közlekedési dugó miatt a vártnál később érkezett meg az első helyszínre, amely az Ikono galéria volt. Ott a diákok nemzetközi művészek alkotásaival díszített színes, interaktív szobákat jártak végig. Láttunk fényjátékot, sötétben világító rajzokat, és áthaladtunk falról lógó szalagok és lampionok között is. ,,Nagyon tetszett, és szuper képeket csináltam. Ötletes volt” — mondta a II. B-s Bella, aki a múzeumba érkezés előtt a buszban néhány diáktársával együtt jóslással múlatta az időt. 

Az Ikono egyik termében található golyócskákkal teli medencébe a diákok és a kísérő tanárok közül Barczi, Básti és Bertók tanárnők is “lecsúszdáztak”. ,,Ez már nagyon régi, 15 éves vágyam volt, amely most teljesült — vallotta be Bertók tanárnő. — A fiam mindig ilyen helyen játszott.”

Az ebédet a Mammut Bevásárlóközpontban fogyasztottuk el, majd a Pénzmúzeum Monetába indultunk. Az ottani programról Barczi tanárnő, az iskola pénzügytanára számolt be: ,,Szerintem nagyon minőségi volt a kínálat. Különböző elméleti részeken át vezettek minket, kezdtük például a pénz történetével, aztán eljutottunk a tőzsdéhez, a pénz funkcióihoz és feladataihoz… A cserekereskedelemről is szó volt. Ami fontos, hogy itt nemcsak az elméletre, hanem a gyakorlatra is koncentrálnak.”

,,Nagyon érdekes dolgokat láthattunk, több szinten. A kedvenc részem a saját bankjegy nyomtatása volt, amelyre az arcképünket rakhattuk. Megnéztünk régi bankjegyeket és érméket is, köztük az első magyar pénzérmét, kvízeztünk, játszottunk. Interaktív volt az egész. Ez a múzeum még gyerekeknek is érdekes lehet, így is közelebb hozhatjuk a témát a fiatalsághoz” — egészítette ki a beszámolót a II. A-s Dóri.

Délután öt óra körül indultunk haza a Pénzmúzeumból, és egy McDonald’sban tett kitérő után Pozsony felé vettük az irányt. 

Biháryová Bianka II.A

A rovat cikkei

Back to top button