Közlemények

Változások 2020. június 22-től az iskola működésében

1. A SZK Oktatásügyi Minisztériuma rendelkezése alapján 2020. június 22-től visszatérhetnek az iskolába az AI 6-9. évfolyamainak, valamint a középiskoláknak a tanulói.

2. Mivel gimnazistáink törvényes képviselőinek csak valamivel több mint a fele jelezte, hogy gyermeke június 22-étől iskolába lépne, ezért az igazgatóság úgy döntött, hogy számunkra a tanév távoktatásos formában fejeződik be. A gimnazisták jún. 29-én, hétfőn jelennek meg az iskolában, amikor rendet raknak az osztályokban és az öltözőkben, majd június 30-án átveszik a bizonyítványukat.

3. Az 1-9. évfolyamokban hétfőtől szerdáig (jún. 22-24.) órarend szerint tanítunk. Az otthon maradt tanulók számára biztosítjuk a távoktatást.

5. Szerda délután a szaktanárok lezárják a tanulók jegyeit, ezzel az órarend szerinti oktatás befejeződik.

6. Csütörtökön és pénteken az 5-6.o.-ban 12.35-ig, a 7-8.o-ban 13.00-ig, a 9.o.-ban (kivéve a pénteket) 13.25-ig tart az iskolai foglalkozás.

7.A kilencedikesek ballagása jún. 26-án, pénteken 11.00 órakor veszi kezdetét az iskolaudvaron a legszűkebb családtagjaik részvételével.

Az alábbi előírásoknak, ajánlásoknak teszünk eleget:

  • A tanulók a normális munkarendben tanulnak.
  • Az iskola 7.30 és 16.30 között tart nyitva. A szülőnek legkésőbb 16.30-ig el kell vinnie gyermekét az iskolából. Amikor a szülő délután érkezik a gyermekéért, felhívja a nevelőnőt/tanárt.
  • Minden reggel az iskolába történő belépéskor a két bejáratnál az ügyeletes tanárok fertőtlenítik a tanuló kezét.
  • Az iskolába történő visszatérés első napján (valamint 3 napot meghaladó hiányzást követően) a szülő/tanuló átadja a bejáratnál a kitöltött igazolást a tünetmentességről.
  • A szülő nem tartózkodhat az iskola épületében, csak a bejáratnál kijelölt területre léphet be. Egyszerre egy szülő léphet be a gyermekével az épületbe, a többiek kint várakoznak a bejárat előtt.
  • A szülőnek be kell biztosítania gyermeke számára két arcmaszkot és egy csomag papír zsebkendőt.
  • Az iskola biztosítja a kézfertőtlenítéshez szükséges eszközöket, a felületek napi szinten történő többszöri fertőtlenítését, a padló felmosását, a toalettek dezinfekcióját, takarítását.
  • Az osztálytermekben, amelyekben tartózkodnak a tanulók, intenzív szellőztetés ajánlott a nap folyamán.
  • Amennyiben a COVID-19 tünetei mutatkoznának tanulón, pedagógiai, ill. nem pedagógiai alkalmazotton, haladéktalanul az iskolában erre a célra kijelölt helyre kell kísérni a személyt, majd biztosítani, hogy mielőbb elhagyja az iskolát, ill. jelenteni ezt az igazgatónőnek.

A rovat cikkei

Back to top button