2017-2018

Avatás

2017. október 26-án a második évfolyam hivatalosan is „Duna utcássá” avatta a gimnázium elsőseit. Már korán reggel sminkes táskákkal és különböző, színes és őrült ruhadarabokkal fogadtuk őket, hogy a délutáni NEM Disco kezdetére mindenki megszokja új, kényszerű szerepét. A lányok arcszőrzettel és farmernadrágban, míg a fiúk rózsaszín rúzzsal és szoknyában vészelték át a napot.
A nagyszünetben a szokásokhoz hűen megtornáztattuk a gólyákat, majd egy rövid, de pörgős táncparti után újra hamis biztonságérzetbe ringattuk őket. Délután pedig elkezdődött maga az Avatás. Elsőseink a kétes tartalmú welcome drinkekkel a kezükben vonultak be a tornaterembe, ahol addigra a díszlettel és zeneszámokkal megteremtettük a nyolcvanas évek discójainak hangulatát. A másodikosok bemutatkozó tánca után megérkezett az olimpiai láng, melyet a minket avató évfolyam készített, mi pedig büszkén adtuk tovább, hogy hagyományt teremtsünk. Ezután rátértünk a két első osztály bemutatkozására, akik egy közös videóval, majd két külön műsorral és osztályhimnusszal tettek eleget a szeptemberben kiadott feladatoknak. A műsor után elkezdődött a számunkra legszórakoztatóbb rész – az általunk kitalált feladatok megoldása. A trutymóturmix, lufiborotválás, mandarin karaoke, pusziosztás és rap battle mellett merészen állíthatom, hogy minden Duna utcás diák és tanár emlékezetében örökre megmarad a két gólya és Urbán tanár úr magánszáma.  Az esemény megkoronázása pedig az elsősök szokásos fogadalma volt, majd a YMCA slágerre rázta együtt a közönség és a szereplők. Az avatás végezetével mind az első, mind a második évfolyam megkönnyebbülten sóhajtott fel, hogy végre ezt az eseményt is maguk mögött tudhatják.
A másodikosok nevében remélem, mindenki jól érezte magát, és az elsősök is emlékezni fognak arra, mit fogadtak meg nekünk.

Gyurkovics Gergő II.A

A rovat cikkei

Back to top button