2023-2024

Országos matekversenyen bizonyítottak gimiseink

Az idén február 19-én Galánta adott otthont a Felvidéki Magyar Matematikaverseny – Oláh György emlékversenynek, amelyet immár 48. alkalommal szerveztek meg, és tíz középiskola diákjai vettek részt rajta. Az országos vetélkedő továbbjutói a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen vehetnek részt, amelyet a tervek szerint Romániában tartanak.

Mindig öröm, ha sikerül nemcsak tehetséges, hanem bátor, bevállalós diákokat is tanítanunk. Merthogy egy matekversenyen nem csak a tehetség számít, rengeteget nyom a latban a felkészülésbe fektetett idő, valamint fontos a bátorság is, hiszen szembe kell nézni a ténnyel, hogy órákon át gondolkozunk egy problémán, amelyről esetleg sejtésünk sincs, hogy lehetne megoldani. Aki nem adja fel, már sikeres, legalábbis egy matektanár szemében. Hiszen a legkönnyebb azt mondani, hogy én ezt nem tudom és feladom. A feladatok ugyanis nehezek, az első helyezett sem éri el a maximum pontszámot.

Az idei tanévben egy lelkes kis csapatot sikerült összehoznunk, akik Farkas Erdélyi Erika és Básti Angelika felkészítő tanárok segítségével egymást motiválva küzdötték át magukat a felkészülés feladatain. Az eredmények magukért beszélnek: a tavaly 2. helyezést szerzett Kvasnica Tamara (II.B) megismételte remek szereplését, és az idén is a képzeletbeli dobogó 2. fokára állhatott fel; az elsős Sádocká Kiara 7. helye pedig eredményes megoldó értékelést jelentett, dicséretben részesült. A csapat további tagja szintén elsősök: Agócs Ákos, Hluch Andreas, Popély Balázs, Tóth Krisztián, ők egy, ill. két ponttal maradtak el az eredmenyes megoldóktól.

Szeretettel gratulálunk, a mi szemünkben mindannyian nyertesek vagytok, hiszen küzdötök, nem adjátok fel! Szeressétek továbbra is a matematikát, sok sikert a következő megmérettetéseken!

Básti Angelika, matematikatanár

A rovat cikkei

Back to top button