2023-2024

Legyetek Ti is a Duna utcai Könyvklub tagjai!

Megalakult az Iskolai Könyvklub: ez az új kezdeményezés lehetőséget nyújt arra, hogy közösen olvassunk, beszélgetést folytassunk az általunk kiválasztott érdekes, kiemelkedő irodalmi alkotásokról. Minden hónapban meghirdetjük a hónap könyvét. Az olvasás nyújtotta élményeket megvitatjuk, eszmecserét folytatunk, egy kicsit kibeszéljük magunkat.

            „Akit szeretnek, sosem öregszik meg, szerelmese szemében mindig tizenhét éves marad, és kócos haját, könnyű, nyári ruháját ugyanaz a barátságos szél borzolja egy életen át, ami akkor fújt, abban a végzetes pillanatban.“

Ez az idézet a beharangozója a hónap könyvének, amelyet Szerb Antal írt, címe Utas és holdvilág. Ebben a szívmelengető regényben az író ifjúkorának romantikus világát idézi meg. Hogy e több mint nyolc évtizede írt műnek mégis oly sok szenvedélyes híve van mindmáig, nem vitatható. Remek könyv! A 2. emeleten találod az ezzel a témával kapcsolatos faliújságot, a könyv QR-kódjával és sok szép idézettel.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, jelentkezz magyartanárodnál! A közös megbeszélésre az Olvasóteremben kerül sor október derekán. A pontosításról időben tájékoztatunk. További információkat a könyvtárban kaphatsz.

Olvassunk együtt!

Fröhlich Ágota tanárnő

 

A rovat cikkei

Back to top button