2020-2021Felvételi

Online felvételi előkészítő a gimnáziumba

Kedves Kilencedikesek!

A jelentkezési lapjaitok talán már úton is vannak a választott középiskolákba, Ti pedig jelenleg éppen azon izgultok, hogy hogy a tavalyi és az idei tanév távoktatásban töltött hónapjai alatt vajon megfelelően fel tudtatok-e készülni a május elején Rátok váró felvételi vizsgákra. Hiszen az alapiskolai tanulmányi eredményeitekért és a versenyekért járó pontokon kívül – a Tesztelés 9 elmaradása okán – csakis a jó felvételi dolgozatokra kapott pontokkal kerülhettek előbbre az felvételüket kérő tanulók listáján. Az aggodalom a felvételi miatt az online nyílt napunkon a szüleitek részéről is megfogalmazódott, ezért bizonyossággá vált bennünk az a korábban már felmerült ötlet, hogy online felvételi előkészítőt hirdessünk meg mindhárom tantárgyból. Ezeken amellett, hogy átveszitek a felvételi témaköröket, megismeritek a megírandó felvételi dolgozat formáját, konkrét teszteket oldotok meg, tudatosítjátok, hogy miben vannak hiányosságaitok, találkozhattok jövendő tanáraitokkal, kapcsolatba léphettek majdani diáktársaitokkal. 

A felvételi előkészítők tervezett időpontjai:

  • április 13. (kedd) – szlovák, 14.00-15.30
  • április 14. (szerda) – magyar, 14.00-15.30
  • április 15. (csütörtök) – matematika, 14.00-15.30

Az első előkészítő után a tanárok Veletek együtt eldöntik, szükség van-e az egyes tantárgyakból további találkozásokra konkrét, problémásabbnak bizonyult témakörök elmagyarázása céljából.

Az előkészítő a Google Meet csetszobában valósul meg, előzetes regisztráció szükséges a részvételhez (a regisztráció határideje április 12., hétfő, 16.00). A regisztrációs űrlap linkje: https://forms.gle/KiYWu7Qg98tHv33bA

A felvételi előkészítő csetszobák linkjeit a megadott e-mail-címekre küldjük majd el.

Ha komolyan gondolod, hogy szeptembertől a tanulmányaidat a fővárosban, a Duna utcán szeretnéd folytatni, akkor mi igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy sikeres felvételit tegyél! Várjuk a jelentkezésedet, csatlakozz a Duna utca nagy családjához, mert ahogy a Diákönkormányzatunk mondja: “csak együtt teljes az életünk!”

A rovat cikkei

Back to top button